idő = élet

Az idő: élet

 

Az időt visszafordítani nem tudod, de az életeden változtatni sohasem késő. Kezdd el most! Az idő maga az élet!

 

Én sem tartok még ott, ahol szeretnék, de eddigi tapasztalataim és eredményeim arra ösztönöznek nap, mint nap, hogy a legjobb úton járok a tudatos és minőségi élet eléréséhez. Tudom és hiszem, hogy érdemes önmagunkon dolgozni, hiszen minden változás belülről fakad. Ha már sikerül „fejben”, lélekben felkészülni a változásra, az életed is változni fog.

 

Mi is kell hozzá?

 

–          kell egy csapat, egy összetartó közösség, ahová tartozol, ahol nem vagy egyedül,

–          tisztában kell lenned, hogy mennyit érsz, mire vagy képes, és tudod használni ezen képességeid mások segítésére;

–          ha önmagadat ismered, szereted, elfogadod, akkor személyes tapasztalataiddal tudsz másokat elindítani a változás útján;

–          szánj elég időt és energiát a másik ember megismeréséhez, hiszen mindenkiben ott lakozik a vágy, egy jobb teljesebb élet eléréséhez, és rajtad áll, hogyan tudod megnyitni a „kapuit”, a benne lakozó rejtett energiákat felszínre hozni. (például: ha veszel egy elektronikus készüléket mi a könnyebb? Ha kikísérletezed magadtól, hogy melyik gomb mire való, vagy ha már tudod, hogy konkrétan melyik gombot kell megnyomni ahhoz, hogy működjön…)

 

Minden változás apró lépésekkel kezdődik. Melyek ezek a fontos lépések? Megosztom veletek:

 

1  Testápolás:

– higiéniai termékek lecserélése (pl: folyékony szappan, dezodor, fogkrém, testápoló). Azt már tudjuk, hogy mit viszünk be a szervezetünkbe, hogy jól érezzük magunkat, de  a belső test-ápolás mellett ugyanolyan fontos, hogy kívülről mivel tápláljuk bőrünket a mindennapok során – MINŐSÉGI TERMÉKEK használatával!

 

2. Táplálkozás:

– a mindennapi táplálkozás során, az élelmiszerekben, növényekben, gyümölcsökben, zöldségekben, húsban nincs elegendő vitamin, ásványi anyag, ezt mindenképpen pótolni kell minőségi táplálék-kiegészítőkkel.

– Még a táplálék-kiegészítők között is van olyan, ami nem felel meg az ember szervezetének, ezen is lehet segíteni. Hogyan?

– személyre szabott diagnosztikával és táplálkozási terv összeállításával. Ahogyan az ujjunk sem egyforma, úgy a szervezetünk sem működik egyformán. Tanácsadóink segítenek az egyéni táplálkozási terv összeállításában .

 

3. Gondolkodás – tudatosság:

– felelős vagy a gondolataidért, érzelmeidért, testedért, szokásaidért, felelős vagy a saját életedért

– ha saját magadért felelősséget vállalsz és példát mutatsz, akkor tudsz másoknak is jól segíteni. A gyermeknevelésben is vallom: ne mondd, hanem mutasd meg gyermekednek, mit, hogyan csináljon, hogy őbelőle is tudatos felnőtt legyen. A kisgyermek okos, tanít, már a kezdetektől látja, érzi, mi a fontos, a követendő példa. A szülő az első számú mintaképe, figyel, utánoz. Ha jó példát lát, a levegővel szívja magába ezt az életformát, amit majd ő is tovább tud adni, ami által ő is boldog, teljes életet tud majd élni.

– sokat segít a gondolkodás megváltoztatásában a közösség ereje, az emberek személyes példájának, életútjának ismerete, a trénerek könyvei

4. Mozgás:

– évek óta próbálok lefogyni, megtalálni a nekem való mozgásformát, többször nekiveselkedtem, kipróbáltam különböző sportolási lehetőségeket, de a kezdeti lelkesedés után, mindig abbahagytam. Mostanra találtam meg, azt amit igazán szeretnék. Ez pedig a futás.

Miért választottam ezt? Úgy érzem ez az a sport, melyet legkönnyebben be tudok illeszteni a mindennapjaimba, amihez tudok társakat találni. A futás, ami növeli a céltudatosságot, hihetetlen szabadságérzetet ad, serkenti a testet, lelket, szellemet, futás közben tudok magamra figyelni, és nem kell hozzá más, csak a motiváció, egy jó futócipő, és idő. Célom, és amit meg is fogok valósítani, mert nagyon akarom: a maraton lefutása!

5. Közösség ereje, csapatmunka:

– mert együtt könnyebb,

– mert mindenkinek lehet rossz napja, de tudja, hogy ott van mellette valaki, aki segít a holtpontokon, hullámvölgyeken túllépni,

– mert mindenkinek megvan a saját élete, de a célunk közös: együtt dolgozni, együtt változni, egymást segítve támogatva, ugyanakkor a saját céljainkat megvalósítani.

– mert nem vagy egyedül

Egy kis lelki útravaló a boldog mindennapokhoz:

GONDOLKODJ  POZITÍVAN

MOZOGJ  MINDEN NAP

ÉTKEZZ   EGÉSZSÉGESEN

DOLGOZZ  KEMÉNYEN

MARADJ ERŐS

AGGODJ KEVESEBBET

TÁNCOLJ TÖBBET

SZERESS  GYAKRABBAN

🙂 LÉGY BOLDOG 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük